من حوالى سنوات اصيبت بحالة اكتئاب واخدت دواء اسمه وارفارين مع ادويه اخ

icon 15 يونيو 2015
من حوالى 3 سنوات اصيبت بحالة اكتئاب واخدت دواء اسمه وارفارين مع ادويه اخرى منظمه للسيروتونين والدوبامين .استمريت ع العلاج شهر الا اسبوع وكان المقرر شهر كامل..السؤال هل ادوية الاكتئاب تؤثر ع الذكاء حيث انى اشعر انى اصبحت بطيئه فى التفكير ..وشكرا....

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ديفيد جورج مشرقي
معالج نفسي
اولا وارفارين ده مش دوا اكتئاب، ده دوا سيولة دم، غالبا الدوا بتاع حضرتك اسمه "فافرين".. تاني حاجة ادوية الاكتئاب يجب الاستمرار عليها لمدة ست شهور بعد زوال الاعراض، مش مجرد شهر أو أقل.. وبالتالي بطء التفكير ده غالبا من تأثير الاكتئاب شخصيا لأن الأدوية لسه ماشتغلتش، لأنها بتبدأ شغل اصلا بعد ٢٠ يوم من بداية تعاطيها. أنصحك بمراجعة الطبيب النفسي اللي وصفلك الدوا