مشكلة نفسية بعد وفاة الوالد

icon 23 فبراير 2021
صاحبتي باباها اتوفى م ٥ شهور وم وقتها بتبعد عني وع كل الناس، بتعيش كل حزنها لوحدها وبتكلمني وحش اوي، وكل يوم بتقضيه بكى ومبقاش فارق معاها اي حاجه ف حياتها، بقت عاوزه تفضل لوحدها وبس حتى انا اقرب حد ليها بقت تعاملني وحش اوي، دا طبيعي ولا ايه؟ واتصرف ازاي؟

إجابات الأطباء على السؤال

د. زينب ذيب
معالج نفسي
عند التعرّض لصدمة معينة مثل فقدان أحد الوالدين بالوفاة يمر الشخص بفترة صعبة وحزن خلال الشهر الأول ولكن من المهم أن يبدأ تدريجيا على التكيف مع حياته والعودة للحياة العادية، إن مرّ كما تقول ٥ أشهر وحالتها النفسية تزداد سوءًا من المهم المتابعة مع معالج نفسي لتخطّي الصدمة