صعوبة فى النطق وتلعثم

icon 18 أغسطس 2022
أحيانا بلاقى صعوبة فى نطق بعض الكلمات التى تبدأ بحرف الألف مثلا وبشعر كأن نفسى انقطع مرة واحدة ولسانى حركته بتتقيد فجأة،والمشكلة بتزداد سوءا لما بشعر بالخوف وأتنبأ بصعوبة نطق الكلمة قبل نطقها. وفى كثير من الأحيان لما أتكلم بدون ما أفكر فى صعوبة الكلمة بتكلم بطلاقة بدون أى عوائق!

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور علي شوشان
معالج نفسي
السن؟نحتاج إلى علاج نفسي مكثف في جلسات مع التدريب على الاسترخاء والتركيز وربما علاج تخاطب