فى منتصف العشرينات اعانى من سواد فى منطقه الشارب وروحت ل ين جلديه واعط

icon 13 أغسطس 2013
فتاه فى منتصف العشرينات اعانى من سواد فى منطقه الشارب وروحت لدكتورين جلديه واعطانى مراهم ولم يزول السواد فهل هذه مشكله فى المعده ام فى المبايض

إجابات الأطباء على السؤال

د. حكمت فريحات
طب عام
اسوداد حول الفم اسبابها متعددة أما أنها صحية يعني داخليةمنها مشاكل في القولون والجهاز الهضمي.ومن الاسباب الخارجية معجون الاسنان عندما يسيل خارج الفم العلاج:إستخدام ماسكين أتنين فقط بالتبادل اسبوعيا. الماسك الاول:عسل النحل الصافي مضاف له شوية زبادي وتدهني به المنطقة الماسك التاني:النشا العادي مع ماء ورد او ماء عادي مغلي وتسيبها تبرد وتخلطيهم جيد جدا لحد ما يصيرواعجينة متماسكة وبنفس الطريقة افرديه ثم استعمال كريم طبي للتبييض Moon Light Cream