انا عاوز اسأل عن حبوب منومه صحيه لانى ببقى عاوز انام اوى وانام ساعتين بس واصحى وببقى مصدع طول اليوم عشان خدت القسط الكافى من الراحه علما انى كتير بفكر وانا على السرير فى بدايه نومى ومش بعرف ابطل تفكير بقالى اسبوع عى كده

icon 28 يونيو 2013
انا عاوز اسأل عن حبوب منومه صحيه لانى ببقى عاوز انام اوى وانام ساعتين بس واصحى وببقى مصدع طول اليوم عشان خدت القسط الكافى من الراحه علما انى كتير بفكر وانا على السرير فى بدايه نومى ومش بعرف ابطل تفكير بقالى اسبوع عى كده

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عبد العزيز اللبدي
جراحة عامة
من أجل نوم مريح عليك١- ممارسة الرياضة اليومية ٢- التغذية المتوازنة ٣- وقف التدخين بهد الظهر على الأقل ٤- عدم تناول المنبهات بعد الظهر( قهوة وشاي) ٥-تناول اليانسون أو الماء الساخن بعد الظهر ٦- عدم مشاهدة الأفلام الطويلة قبل النوم ٧-تحديد وقت للنوم والالتزام به، والذهاب إلى السري في هذا الوقت.