لماذا عندى اخى يبلغ من السن و يعنى من الم شديد فى اليد اليمن الم من ال

icon 15 مارس 2013
لماذا عندى اخى يبلغ من السن 44 سنه و يعنى من الم شديد فى اليد اليمن الم من الكوع الى حلقه اليد شديد جدا من منذ حوالى 3 شهور وتم الذهاب الى اكثر من دكتور و مفيش ايه نتجه وتم اخذ 2حقنة الكرتزون فى العصب و مفيش ايه نتجه و ايضا 12 جلسه علاج طبيعى ممكن الراد و العلاج وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
قد يكون السبب التهاب اوتار او الما ممتدا من العنق , من اجل تشخيص الحالة بشكل دقيق يمكن عمل تخطيط عضل واحيانا يكون المريض بحاجة لصورة رنين مغناطيسي للعنق اذا صاحب الحالة تنميل وخدران وضعف في العضلة , التهاب الوتر يستمر لفترات طويلة
الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
من الواضح ان المريض عولج كحاة التهب وتر او ما يسمى تنس البو , وقد يكون اخذ العلاج الملائم لكن الالم قد يستمر لفترة قد تستمر اشهر , اذا صاحب الحالة تنمميل او خدران فمصدر الالم عصب وليس وتر ومصدره طرفي من العنق او الكوع ويلزم في هذه الحالة تخطيط عصب . يفضل مراجعة جراح عظام