عندى خنقة النفس كانت بتجيلى من سنتين وكانت بتجى مرة فى الشهر دلوقتى تلازمنى يوميا منذ شهرين عبارة عن اخذ الشهيق وصعوبة فى خروج الزفير وصعوبتى فى المتاوبة البعض قال ارتجاع فى المرىء مع العلم بعد الاكل تشتد بطنى من المنطقة العلوية وتكون شديدة ويلازمة الصعوبة فخروج النفس وعملت ايكو على القلب وطلع كويس كشفو على الصدركويس

icon 29 أكتوبر 2012
عندى خنقة النفس كانت بتجيلى من سنتين وكانت بتجى مرة فى الشهر دلوقتى تلازمنى يوميا منذ شهرين عبارة عن اخذ الشهيق وصعوبة فى خروج الزفير وصعوبتى فى المتاوبة البعض قال ارتجاع فى المرىء مع العلم بعد الاكل تشتد بطنى من المنطقة العلوية وتكون شديدة ويلازمة الصعوبة فخروج النفس وعملت ايكو على القلب وطلع كويس كشفو على الصدركويس

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
اخي الكريم ان صعوبة التنفس وخاصة الزفير يجعلني افكر في الربو ولهذا اتمنى ان تطلب معاينة مع طبيب اختصاصي امراض الجهاز التنفسي او اختصاصي امراض داخلية . بالاضافة يجب معرفة علاقة صعوبة التنفس هذه ايضاً مع اشتداد البطن بعد الطعام . كل هذا ممكن التأكد منه بعد معاينتك واجراء بعض الفحوصات اللازمة