مش بحب اقعد مع اهلي

icon 19 يوليو 2024
مشكلتي اني مش بحب اقعد مع اهلي بفضل اني افضل في غرفتي بقرأ او بتفرج على الكمبيوتر وده بيسبب لي مشاكل كتير مع اهلي وفي وقت الغضب مش بتحكم في اللي بقوله لدرجة اني قولت لابويا اني بكرهه مع ان عندي شعور بده ناحيته بس انا مش عارفه هل ده صح ولا لأ

إجابات الأطباء على السؤال

سلامتك. تمتاز المراحل العمريه هذه بتقلبات مزاجيه وتغيرات نفسيه واجتماعيه ومنها الميل إلى الخصوصيه وتكوين هويه وبعض الحساسيه ..وقد يكون ما ذكرتي شيئا عابرا. انصح بالتدريب على الاسترخاء بتحديد وتقليل استخدام الحاسوب والإتحاه للنشاط الاجتماعي والاسري وممارسة الهوايات المتنوعه والجماعيه والرياضه وزيادة الاختلاط والتفاعل قدر الامكان

الاستشاري نبيل الحمود
معالج نفسي

سلامتك. تمتاز المراحل العمريه هذه بتقلبات مزاجيه وتغيرات نفسيه واجتماعيه ومنها الميل إلى الخصوصيه وتكوين هويه وبعض الحساسيه ..وقد يكون ما ذكرتي شيئا عابرا. انصح بالتدريب على الاسترخاء بتحديد وتقليل استخدام الحاسوب والإتحاه للنشاط الاجتماعي والاسري وممارسة الهوايات المتنوعه والجماعيه والرياضه وزيادة الاختلاط والتفاعل قدر الامكان