انا سنى ١٨ و طولى ١٦٠ و وزنى ٤٦ عايزه حاجه تتخن بس من غير ضرر

icon 28 أبريل 2016
انا سنى ١٨ سنه و طولى ١٦٠ و وزنى ٤٦ عايزه حاجه تتخن بس من غير ضرر

إجابات الأطباء على السؤال

أخصائية تغذية روعة اسليم
تغذية
ينصح بتناول الأغذية المركزة بالطاقة والعناصر الغذائية لزيادة الوزن بشكل صحي مثل التمر والعسل والفواكه المجففة والمكسرات والميلك شيك والعصائر الطبيعية وتناول كمية كافية من مصادر البروتين ومنتجات الحليب كاملة الدسم بالاضافة إلى النشويات والفاكهة والخضار، وتناولي وجبات صغيرة ومتعددة ثم زيدي الكمية بالتدريج، وينصح بعمل رياضة معتدلة لتحسين الشهية وبناء العضلات