حبوب الكوليسترول Lipitor

icon 9 أبريل 2020
خالي تعرض لجلطة في القلب من شهر .. وعمل قسطره قلبية و ركب دعامتين في الشرايين التاجية و طلب منه رفع جرعة Lipitor الى 80mg - ضعف الجرعة السابقة. فالى متى يستمر بالجرعة المضاعفة

إجابات الأطباء على السؤال

د. رشا ابوعلي
القلب والاوعية الدموية
السلام عليكم هذه الجرعه المضاعفه تعمل علي تقليل الدهون الضاره و الكوليسترول بالدم و تحمي القلب يستمر عليها و يعمل تحليل انزيمات الكبد و تحليل دهون بعد شهر و علي اساس النتيجه سيستمر علي نفس الجرعه او تقلل