عندي قطع ف غضروف الركبه اليمين

icon 16 مايو 2020
عندي قطع ف الغضروف الركبه اليمين من 3 سنوات وبظروف عملي ف خارج مصر لا استطيع اجراء عمليه ارجو الافاده الجري كل يوم 30 دقيقه مضر لي وما هي التمارين اللي تساعد علي الشفاء وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

د. ناديه الوسيه
الطب الطبيعى
القطع في الغضروف بيزيد احتمال التهاب أو تآكل المفصل عموما. لكن تقوية عضلات الفخذ (quadriceps ) ، عضلات الضهر و البطن( core muscles especially the gluteus medius) ليساعد على حماية مفصل الركبه. الجري مش مشكله اذا كانت طريقة الجري سليمه و متوازنه.
د. محمد صفوت حمزة
جراحة العظام والمفاصل
في حالة وجود قطع وظاهر بالرنين المغناطيسي لا ينصح بالجري إطلاقاً، ويكتفي بالمشي لمدة نصف ساعة عليوان يكون المشي علي أرض غير صلبة وارتداء حذاء رياضي.