امساك يوميا منذ فترة طويله

icon 12 يوليو 2022
عندي امساك م الصيف ال فات يوميا وباخد ملينات من وقتها ودلوقتي الموضوع ادي لصعوبة في عملية التبرظ شديدة ع الرغم من اني بعمل حمام ف معادي يوميا بس اقصد ان البراز بيكون صلب وبقيت اخد مسكنات مش شدة التعب ومراهم وبرشام للاوعية الدموية هل دلوقتي اكشف جراحة ولا جهاز هضمي

إجابات الأطباء على السؤال

د. محمد انس احمد مروان نشواتي
باطنية
علاج الامساك يحتاج تعديل بنمط الحياة ولذلك اتبعي التالي : شرب الماء وتجنب جفاف الجسم تناول كل أنواع الخضار والفواكه المشي يوميا نص ساعة لو عندك إمكانية شرب كوب كبير عصير برتقال يوميا فريش قبل النوم تناول ٥ حبات يوميا مشمش عند اللزوم استخدمي senna حبة يوميا لثلاث ايام فقط