الشرج والامساك عند كبار السن

icon 30 مايو 2021
جدتي بقالها من يوم العيد وهي تعبانة جدا كانت قبل العيد تعبت جداا ومن يومها وهي مش بتقوم ومش بتاكل خالص هي سنها ٨٦ سنة وهي عندها امساك من امتى وبقول ان فتحة الشرج ومعدتها بتوجعها خالص النهاردة اول مررره تحصل لقيتها في الحفاظة بتعتها في دم كتير بليز الرد بسرعة وانا مش قادرة اوديها مستشفى بسبب الظروف

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور خالد المهدي
الجهاز الهضمي والكبد
هذا من متاعب الإمساك ومضاعفاته.  كان يلزمها عمل اينيما enema بالشرج ولبوس ملينة، والان ضروري نقلها للعيادة او أقرب مستشفى.