لو سمحت يا انا بشرتى دهنيه وحساسه عايزه مقشر يكون مناسب لبشرتى وكريم م

icon 13 يونيو 2013
لو سمحت يا دكتور انا بشرتى دهنيه وحساسه عايزه مقشر يكون مناسب لبشرتى وكريم مرطب وايدى مسمره من الشمس عايزه كريم تفتيح ليها

إجابات الأطباء على السؤال

د. حكمت فريحات
طب عام
كريم لإزالة اللون السمر عن يدك هو Inlightex.كريمات البشرة الدهنية فهي الكريمات التي تثبط عمل الغدد الدهنية، وتؤدي إلى قلة إفرازها مثل: -كريم التريتينوينوأفضل وقت لدهنه في الليل لأنه قد يسبب حساسية ضوئية . -نيتروجينا ماسك المحتوي على البينزايل بيروكسايد. -المقشرات، وكل كريم يحتوي على مادة الفا هيدروكسي أسيد، أو الكوجك أسيد- -الصوابين الخاصة بالبشرة الدهنية تساعد على تجفيفها، ومن أمثلتها: الأكني أيد، والسالسيسيليك أسيد، والسولفر، والفوستكس وسيبا ميد -التقليل من تناول المواد الدهنية مثل الشيكولاتة والهمبرغر - عمل قناع اسبوعي :ربع فنجان بودرة شوفان +نصف كوب زبادي + ملعقتين عصير ليمون