انا المدام بتعتي عنده حصوات في المرارة وهي حامل في الشهر السادس كل يوم بتتعب كتير انا عايز اعرف اية الحل للحصوات دي عشان انا سالت عن العملة بالمنزار الدكتور قلي مينفعش جراحة

icon 19 مايو 2015
انا المدام بتعتي عنده حصوات في المرارة وهي حامل في الشهر السادس كل يوم بتتعب كتير انا عايز اعرف اية الحل للحصوات دي عشان انا سالت عن العملة بالمنزار الدكتور قلي مينفعش جراحة

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور محمد مصطفى الحبش
جراحة عامة
يفضل تأجيل العمل الجراحي لما بعد الولادة في حال عدم وجود ضرورة العافية والفتح الجراحي اسلم في هذه الحالة
الدكتور احمد خيون الصكبان
جراحة عامة
الأفضل رفع المرارة بالمنظار بعد الولادة ما لم تسبب حالة طارئة خلال الحمل
الدكتورة ليال الاسير
جراحة عامة
العملية عبارة عن استئصال كامل و من الأفضل الانتظار لما بعد الولادة .
الدكتور هشام الشعباني
جراحة عامة
من الممكن إجراؤها بالمنظار في هذا الوقت لكن بعد عدة أسابيع يصبح الأمر صعبا جدا، مع العلم أنه حتى في الوقت الحالي احتمالية الولادة المبكرة تصل إلى 15%