الاصابة بالشريان التاجي

icon 20 يونيو 2020
ايه هو السن الطبيعي للاصابة بالشريان التاجي يعني ممكن حد عنده 17 سنة يحصله انسداد او قصور في الشريان التاجي علما بان مفيش حد في العيلة عنده المرض .

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور بلال غزال
القلب والاوعية الدموية
للاسف الشديد أصبحت امراض الشرايين التاجية تصيب الشباب بكثرة وخصوصاً من هم أقل من 30 عاما والسبب الرئيسي هو التدخين والتلوث البيئي والسمنة وارتفاع نسبة الكولسترول والدهون فى الدم والجلوس لفترات طويلة وهي تصيب الرجال أكثر من النساء وهناك أمراض تساعد على ارتفاع نسبة الإصابة بأمراض الشرايين التاجية والأزمات القلبية وهي ارتفاع ضغط الدم وارتفاع نسبة السكر فى الدم وعدم علاج هذه الأمراض تؤدى إلى الإصابة بتصلب الشرايين التاجية