اي الادويه افضل لعلاج الاسهال

icon 24 يونيو 2022
هل الفلاجيل احسن ام الانتينال لعلاج الاسهال وما الاكلات التي ينصح بأكلها في هذه الحاله ؟

إجابات الأطباء على السؤال

د. محمد الشناق
باطنية
هذه الأدوية مضادات حيوية تستخدم لعلاج ال التهاب المعوي نتيجة بكتيريا ..... ولا يستخدم لعلاج الاسهال .... هناك سوء فهم في الأدوية يعني اذا مريض عنده التهاب معوي ومن أعراضه الاسهال وكان السبب بكتيري عندها بتاخد هاي الأدوية التي تقتل البكتيريا فيعالج المرض ويتوقف الاسهال ..... أما إذا كان السبب فيروسي فما راح يكون الها اي فايدة ....ةهاي الأدوية تعالج الاسهال اذا كان السبب بكتيريا فهون انت بتعالج سبب الاسهال وليس الاسهال.

تعليقات الزائرين

7AMADA منوعات 7AMADA منوعات

عندى اسهال براز وبالأخص بعد الاكل+غازات وأصوات في المعده ولما عملت تحليل براز ظهر عندى بكتيريا الدكتور قالى خد فلاجيل وانتينال ولما بحثت بخصوص الأعراض اللى عندى لقيت كذا موقع بيقول خد فلاجيل وانتينال صح كده اخد العلاج

icon 11 أبريل 2023
زائر زائر

هل اخذ دواء الاسهال وغير متأكدين اذا كان اسهال أو امساك ربما امساك خطير أو لايضر

icon 4 فبراير 2024