السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

icon 7 يناير 2022
هذه تحاليل خاصة بى. بها ارتفاع الكروسترول. (269) نقص فيتامين دال(١٨) سكر تراكمى ٧ونصف. فهل الكرسترول هذا. هو الضار اللى بسبب تصلب الشرايين. لان د .خليل ابراهيم. ذكر ان الكروسترول الضار نوعين .الخطر منهم الدقيق الذى يسبب تصلب الشرايين. ارجو الافادة

إجابات الأطباء على السؤال

د. هبه الله اسماعيل محمد
طب عام
حضرتك مش محدد ده تحليل ldl وهو الضار ولا hdl وهو النافع ولا ده تحليل دهون ثلاثيه ع العموم تحليل ldl المفروض ميزدش عن 130 ولو مريض قلب وسكر يبقي الاحسن يبقي أقل من ١٠٠ ومن ٧٠ كمان دلوقت