انا عندي وحاسس بضعف علي طول وعملت تحاليل دم اكتر من مره وباخد علاج مش

icon 20 أغسطس 2014
انا عندي 20 سنه وحاسس بضعف علي طول وعملت تحاليل دم اكتر من مره وباخد علاج مش بيجيب نتيجه ومش بقيت اقدر اجري خالص فماذا افعل ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور حسن محمد النوبى
دماغ واعصاب
من الممكن ان يكون ماتعانى منه هو ضمور العضلات الوراثىduchin myopathyوهو مايسبب الوهن او الضعف بعضلات الاطراف وبخاصة الطرفين السفليين مع عدم القدرة على الجرى ثم يتطور الامر بصعوبة القدرة على المشى مع اخذ وضع البطة فى المشىwaddling gait ثم فى المرحلة الاخيرة يصعب الوقوف من الوضع راقدا الا بتسلق الركبتين والفخذين او مساعدة الاخرين لذلك ننصحك بعمل رسم عصب بالكمبيوتر معقياس سرعة توصيل الاشارات العصبية بعضلات واعصاب الاطراف الاربعة مع العرض على الزميل استشارى المخ والاعصاب فى بلدك للفحص الاكلينيكى الدقيق للاعصاب والاطلاع على رسم العصب مع تقييم حالتك النفسية ووصف العلاج المناسب مع المتابعة بانتظام