عندها تصلب جلدي من سنين وحالاتها بقت صعبه جدا وبتاخد ادويه كتيره جدا ت

icon 29 سبتمبر 2015
اختي عندها تصلب جلدي من 4سنين وحالاتها بقت صعبه جدأ وبتاخد ادويه كتيره جدأ تحت اشراف اطباء مناعه والمرض انتشر في جميع اعضاء جسمها بالله عليكم عايز اعلجها أفيدوني

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور المختار بنزعريط
الجلدية والتناسلية
يفضل اتباع التعليمات التالية للتخفيف والتعايش مع المرض :حافظ على نظافة الجلد.وتجنب ملامسة الجلد باجسام صلبة او حادة لعدم حدوث تشققات جلدية . لا يوجد علاج مباشر لهذا المرض scleroderma وإنما قد يوصف علاجات مضادة للهستامين للتقليل من الأعراض . - يُنصح بتناول فيتامين ج وذلك لتحفيز تكون خلايا الجلد الميتة وإعادة ترميمها