دايما حاسة اني لوحدي والناس كلها جاية عليا شايفة نفسي وحشة بس مش شكل مزاجي بيتغير دايما ودايما حاسة بحزن حتي في وقت الفرحة

icon 22 مارس 2015
دايما حاسة اني لوحدي والناس كلها جاية عليا شايفة نفسي وحشة بس مش شكل مزاجي بيتغير دايما ودايما حاسة بحزن حتي في وقت الفرحة

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور استشاري مدحت الصباحي
معالج نفسي
السؤال يعطي بعض الاعراض التي قد تعد طبيعية في مرحلة عمرية معينة و لفترة قصيرة , و لكن اذا كانت هذه الاعراض ممتدة و تؤثر على الاداء الوظيفي للشخص و علاقاته بمجتمعه و تستهلك معظم وقته هنا يجب البحث عن علاج. الاعراض المذكورة لو افترضنا انها الاحساس بالوحدة و الحزن و كراهية الناس و هذا ممتد لفترة طويلة تزيد عن الاسبوعين و تستهلك تفكير و اداء الشخص معظم الوقت فقد يكون ذلك اكتئابا و قد تكون اعراض للقلق. تقلب المزاج قد يكون سمة شخصية و قد يكون عرض لمرض المهم مدة تقلب المزاج و استمراريته, ان يري الشخص انه غير جميل قد يكون عرضا اخر لمرض اخر المهم ما تيرتب على ذلك , يجب مراجعة طبيب نفسي للتشخيص و العلاج

تعليقات الزائرين

زائر زائر

انا عندي توتر دائم وعلطول خايفه من تعليقات الناس عليا لأنهم بيقولوا اني هاديه وبارده مبقاش عندي ثقه ف نفسي ودائما حزينه مفيش حاجه بتفرحني ومش بحب شخصيتي ولا اي حاجه فيها وعندي خجل دائم وجبانه شويه تعبت من التعليقات عليا وبقيت بحب الوحده

icon 21 يونيو 2021