عندي قرحه فى المعدة وكنت با خد فى مصر علاج اسمه ببتازول mg وانا هنا في

icon 22 مايو 2015
عندي قرحه فى المعدة وكنت با خد فى مصر علاج اسمه ببتازول 30mg وانا هنا في السعودية وخلص منى روحت كاشفت ادانى علاج اسمه اومابرو20mg وانا بصراحه متردد اخذ منه هو فعلا بديل ولا ل

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
بيبتازول تركيبته العلمية ( لانزوبرازول ) اما اومابرو فتركيبته العلمية (اوميبرازول ) كلاهما ينتمي لعائلة مثبطات مضخة البروتون Proton Pump Inhibitors لا يختلفون في الفعالية العلاجية في القدرة على الحد من افراز حامض المعدة لكن اختلافهم يكمن بتفاعلهم مع الادوية حيث ان تركيبة ( اوميبرازول ) هي الاكثر تفاعلا مع الادوية خاصة ادوية الديازيبام و الوارفرين و و الفينيتوين