عندي ورم صغير تحت الجلد في رجلي الشمال

icon 1 يوليو 2020
من شهر جنب العضمة اللي طالعة لبرا فرجلي الشمال طلعلي حاجة مدورة زي الكورة تحت الجلد وكانت صغيرة جدا وبتوجعني دلوقتي كبرت جدا بقت فنفس مستوي العظمة اللي طالعة وبتنبش بس بمشي عادي حجمها زي البلية صغيرة ولونها بني غامق وبتطلع نتوءات صغيرة من الجناب ومن فوق ايه هي والحل؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور د سليمان الدبيان
جراحة عامة
اولا يجب التأكد من نوع التورم بالفحص السريري والاشعة اللازمة، فربما كانت مجرد كيس دهني، وربما كانت تجمع دموي لأوردة وهذه تظهر بالأشعة الصوتية ويتحدد بعدها حاجة التدخل الجراحي او لا ويفضل عدم عمل خزعة لها الا بعد التأكد بالاشعة انها ليست تورم دموي