مرض الفتق فوق منطقة العانة

icon 19 مايو 2022
انا شاب عندي 20 سنة مصاب بالفتق ليا 4 سنين والحقيقة ان حجمه صغير تقريبا زي تفاحة متوسطة الحجم بس مش باين كله يعني يعتبر الفتق صغير سؤال هل لازم عملية جراحية وهل بعد العملية الجراحية مش هعرف امارس حياتي الطبيعية بلعب الكرة او التماريين الرياضية مثل الضغط والبطن ولعب الحديد

إجابات الأطباء على السؤال

د. عوضه الخثعمي
جراحة عامة
مادام صغير ولا يؤلمك لا بأس .. لكن لا يوجد علاج غير الحل الجراحي .. بعد العملية ب ٣-٦ اشهر ارجع تدريجيا للرياضة.