هل اقدر اطول بعد انا عندي وطولي سم وكنت عايز اطول فهل فى تمارين بتساعد

icon 19 سبتمبر 2012
هل اقدر اطول بعد 28 سنة ؟ السلام عليكو انا عندي 28 سنة وطولي 161 سم وكنت عايز اطول فهل فى تمارين بتساعد علي الطول او اجهزة طبية بتشترى بتساعد علي الطول خاصة ان عملية تطويل العظام مكلفة وطويلة فياريت الرد وهل جهاز تطويل العظام بيطول فعلا ولا ده نص وجهاز الكيمي ياريت لارد بسرعه ومحتاج مساعده بجد وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

طاقم الطبي
تقريباً.
الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
عادة في مثل هذا الطول لا يتم اللجوء الى عملية اليزاروف الا في حالات نادرة , من غير الممكن زيادة الطول من خلال التمرين او من خلال اي اجهزة رياضية , من اجل الحصول على اجابة مفصلة يمكنك التواصل مع البروفسور فريح ابو حسان من خلال الموقع الطبي
طاقم الطبي
فرصة ان يزداد طول الانسان بعد عمر 21 تكون ضعيفة بغض النظر عن الدراسات التي تبين ان نمو الانسان يمكن ان يمتد الى 23 عاما المهم معرفة سبب قصر القامة الذي تعاني منه لمعرفة العلاج ينفسم قصر القامة الى ثلاثة اقسام 1- الوراثي : ويكون له علاقة بطول الوالدين الاصلي وهذا النوع يمكن حسابه باستخدام طول الوالدين في معادلة خاصة 2- قصر القامة المتعلق بتأخر نمو العظم :   3-   قصر القامة نتيجة مرض مزمن   يتم اكتشاف هذه الانواع خلال الطفولة وتتم معالجة كل نوع حسب معطياته اذا كان قابلاا للعلاج   العلاجات الحالية من هرمونات او عمليات  نتائج نجاحها غير مشجعة   أقدم طريقة لإطالة القامة هي إطالة عظام الرجلين وهي طريقة الأليازروف الروسية وأحدث طريقة هي طريقة المسمار النخاعي حيث يوضع مسمار داخل العظم ويتم تحريكه عن بعد بالريموت ولا يستعمل فيها أي مثبت أو جبس خارجي ولهذا يستطيع المريض تحريك رجله والوقوف على قدمه مباشرة بعد العملية وتعمل على إطالة القامة 8سم ومدة العلاج شهران

تعليقات الزائرين

زائر زائر

أنا طولي 162وعندي 15سنه هل هطول تآني ولا لا.... وهل أروح ل دكتور عظام ولا أعمل أي أنا عايز أطول وفي سن كام هوصل ل طول 165.هل قبل سن18ولا بعد

icon 15 أبريل 2022