انا بعانى من وش فظيع فى اذنى وعدم اتزان فى السير و باخد برشام تيبونينا

icon 1 سبتمبر 2015
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته انا بعانى من وش فظيع فى اذنى وعدم اتزان فى السير و باخد برشام تيبونينا برتاح عليه ولما ابطله الوش الفظيع يرجع تانى ارجو من سيداتكم العلاج بسرعه

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور علي الحمد
الأنف والاذن والحنجرة
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته دواء تيبونينا هو عقار يحتوي على مادة Ginkogo bilboa extract وهذة المادة مقوية للاعصاب بشكل عام وللعصب القحفي الثامن (عصب السمع والتوازن) بشكل خاص. انصح باجراء تخطيط العصب السمعي (pure tone audiometry) وفحص التوازن الحراري (caloric test) لغرض معرفة مدى تضرر العصب السمعي ووصف العلاج المناسب حسب نوع الضعف.