انا وسمعت انوا ممكن اخد هرمونات النمو والذكورة علشان تزود الطول وانا ع

icon 24 أبريل 2015
أنا عمري 20 سنة وسمعت أنوا ممكن أخد هرمونات النمو والذكورة علشان تزود الطول وأنا عندي نقص كالسيوم وسمعت أنوا هرمون الذكورة بيعالج نقص الكالسيوم هل ده حقيقي ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور يزن علي خليف
الغدد الصماء
لا طبعا يجب تقيم الحالة بشكل تفصيلي
الدكتور معتز عاشور
تحاليل مخبرية
ما يأثر بالكالسيوم هو هرمون parathyroid وال calcitoninبالاضافه الى فيتامين د واما. للطول فيجب عمل تحليل growth hormon وايضا IGF1 و TSH و ft4