يا لوسمحت انا من تلت سنين جتلى تشنجات وانا بولد بس كانت جامدة وبعدين ط

icon 4 مايو 2013
السلام عليكم يادكتور لوسمحت انا من تلت سنين جتلى تشنجات وانا بولد بس كانت جامدة وبعدين طول التلت سنين دول وانا زراعى يالمنى كل ما اعمل مجهود فالبيت وبصراحة مازرتش طبيب كنت مفكرة الموضوع عادى اما حاليا انا حامل فى تلت شهور والم زراعى زاد خالص لدرجة انه بيوجعنى من غير ما اعمل مجهود ولما سالت طبيبى متابع الحمل بتاعى قال دى من اثار التشنجات ولازم زيارة لطبيب عظام وطبعا مينفعش اعمل اشعة وانا حامل اعمل ايه فالالم دة ارجوك يادكتور انا تعبانة خالص قولى على حل الله يكرمك وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور ربيع روحي صالح
الروماتيزم والمفاصل
في حال تشنج العضلات او تقلصها خلال فترة الحمل من المفيد لك عمل مساج لعضلات العنق والسباحة , احيانا يحصل ضغط على العصب الاوسط ويؤدي الى الام وتنميل في اصابع اليد وقد يمتد للاعلى وفي هذه الحالة يحتاج المريض تخطيط لاعصاب الاطراف العلوية , ينصح عمل تحليل لفيتامين ب12 وفيتامين د والحديد , قد تكون هذه التشنجات عصبية المنشأ بسبب نشاط زائد في خلايا الدماغ , يجب السيطرة على الضغط ان وجد واستشارة طبيب اعصاب