استشارة مرضية

icon 24 أبريل 2020
والدتي عندها غضروف في الفقرتين التانية والتالتة وروحنا لدكتور مخ واعصاب ومكنتش بتعرف تنام فكتبلها منوم amitriptine 50 فخدت منه يوم وسببلها دروخة جامد فوقفناه فرجعت يوم الاتنين خدت تاني منه ومن ساعتها وهو قالب هلوسة جامدة فهل ده من اعراضه ولا في حاجة تانية

إجابات الأطباء على السؤال

مهم متابعة طبيبها - من اجل الادويه لمعرفة ماذا تناولت وهل يوجد امراض مزمنه وماذا تتناول كادويه وكيفية وظائف الدم والكبد والكلى وخاصه وضع المعده والحساسيه - واستبعاد الالتهابات المشابه بالاعراض اقصد الروماتيزميه المفاصلوذلك بالفحص السريري وكذلك تحليل دماو توجيهك للتخصص المعني –واليك هذه النصائح الطبيه في حياتك اليوميه كيفيه الجلوس والوقوف ان يكون مسافه بين القدمين او رفع احد القدمين على مرتفع عدم الانحناء تجنب الحركات الفجائيه عدم رفع الاشياء الثقيله وعند رفع الاشياء يجب ثني الركبتين لالتقاطها –النوم على فرشه صلبه نوعا ما على الجنب او الظهر مع ثني الركبتين اذا امكن وممنوع النوم على الوجه والوساده سمكها 8-12 سم ومتابعة العلاج الطبيعي للارشادات والمساج وتمارين لتقوية العضلات للارشادات والمساج وتمارين لتقوية العضلات

الدكتور مازن اسعد العسيلي
الروماتيزم والمفاصل

مهم متابعة طبيبها - من اجل الادويه لمعرفة ماذا تناولت وهل يوجد امراض مزمنه وماذا تتناول كادويه وكيفية وظائف الدم والكبد والكلى وخاصه وضع المعده والحساسيه - واستبعاد الالتهابات المشابه بالاعراض اقصد الروماتيزميه المفاصلوذلك بالفحص السريري وكذلك تحليل دماو توجيهك للتخصص المعني –واليك هذه النصائح الطبيه في حياتك اليوميه كيفيه الجلوس والوقوف ان يكون مسافه بين القدمين او رفع احد القدمين على مرتفع عدم الانحناء تجنب الحركات الفجائيه عدم رفع الاشياء الثقيله وعند رفع الاشياء يجب ثني الركبتين لالتقاطها –النوم على فرشه صلبه نوعا ما على الجنب او الظهر مع ثني الركبتين اذا امكن وممنوع النوم على الوجه والوساده سمكها 8-12 سم ومتابعة العلاج الطبيعي للارشادات والمساج وتمارين لتقوية العضلات للارشادات والمساج وتمارين لتقوية العضلات