اعانى من انزلاق فى فقرات الرقبة والالام اسفل الضهر

icon 20 ديسمبر 2021
عملت اشعة رنين على فقرات الرقبة وحديثا رحت لدكتور مخ واعصاب لرابع مرة فقاللى فى انزلاق فقرات و الفقرة 3/4 منتفخة وقد تحتاج لتدخل جراحى وده الدكتور الوحيد اللى قاللى ممكن تحتاج جراحة

الملفات المرفقة:

268374347_4550159625070196_5047626562102095263_n

إجابات الأطباء على السؤال

الأستاذة الدكتورة زهراء عامر
الروماتيزم والمفاصل
تعتمد الحاجة الى الجراحة حسب الاعراض والفحص فاذا كان هناك علامات فتحتاج وفي احيان اخرى يكون الحاجة الى اجراء الجراحة عند عدم الاستجابة للعلاج التحفظي والفيزيائي
الدكتور مازن اسعد العسيلي
الروماتيزم والمفاصل
للجراحة معايير ومهم مراجعة جراح اعصاب لتقييم وضعك وإليك بعض من النصائح الطبية في حياتك اليوميه تجنب الحركات الفجائيه وساده سمكها ٨سم الى١٢سم والجلوس والنوم الصحيح تجنب حني الرقبه الحذر عند إستعمال الجوال وممكن العلاج الطبيعي لتقوية العضلات حسب ما يراه طبيبك

تعليقات الزائرين

ح ح

سلام عليكم انا انا عملت اشعه رنين متبين كالاتي انزلاق غضروفي عنقي وانزلاق غضروفي قمتي اعاني من الام الكتفين واسفل الظهر والام شديده بالرقبه للتمر واعاني دائما من صداع واعاني من عدم القدره الوقوف كثيرا فارجو الافاده انا من اسكندريه عايزه استشاري في التخصص ده مش عارفه ازاي

icon 17 نوفمبر 2022