تطويل العظام بواسطة العمليات الجراحية

icon 31 أكتوبر 2020
انا عندي ١٩ سنة وطولي ١٥٣ سم وكنت عايز اسأل هل عملية اليزاروف بتطول الذراع مع الرجل ولا بتطول الرجل بس؟؟ ولو بتطول الرجل بس هل فيه عمليات تانية بتطول الذراع بحيث يكون متناسق مع الجسم؟؟؟ وكم تكلفة عملية اليزاروف؟ واحسن مكان اعملها فيه؟؟ وهل يوجد عملية لاطالة العمود الفقري؟؟؟ وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور اكرم الشوبكي
جراحة العظام والمفاصل
تطويل العظام لغايات التجميل غير مرغوب فيها لا يمكن اطاله العمود الفقري ممكن تطويل الذراع والساق والفخذ و تكاليف كل عمليه لوحدها تقريبا ١٨-٢٢ الف دولار