انخفاض فى الهيموجلوبين

icon 4 يناير 2022
يحدث عندى كل فترة تقل نسبة الهيموجلوبين وباخد امبولات حديد فى الوريد عشان تعوض النقص ده وبعد فترة قصيرة يقل الهيموجلوبين تانى لما عملت تحليل الميكروب الحلزوني فى البراز والدم طلعت النتيجة إيجابية بالرغم أن ماعنديش اعراض الميكروب ممكن يكون الميكروب الحلزونى سبب الانيميا المستمرة وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

د. غالب معن
باطنية
يحتاج الاتي : اولاً عمل فلم الدم Blood film للتأكد من عدم وجود سبب اخر لفقر الدم غير نقص الحديد ثانيًا اخذ علاج الميكروب وبعد انتهاء مدت العلاج يجب عمل تحليل اخر للتأكد من خلو المعدة من ذلك المكروب ، ثالثاً اذا انخفضت نسبة الحديد مرة ثانيًا يجب عمل ناظور المعدة وتحاليل الكشف عن مرض حساسية الحنطة وتحاليل اخرى