نقص الصفائح الدمويه عند مرضى الكبد

icon 28 يونيو 2022
والدى يعانى من تليف ف الكبد والدى عمره 62 سنه يعانى من عمليه جراحيه تدعى العرق قريبه من الخصيتين وتابع مع دكتور باطنه قاله مش هتعرف تعمل العمليه بسبب أن عندك نقص ف الصفائح وممكن يحصل نزيف اثناء العمليه ومعدل الصفائح عنده 60 الف فهل يوجد حل لأن التوقف عن العمليه لابد وان يسبب عواقب وخيمة .. وشكرا

إجابات الأطباء على السؤال

د. عدي الهلسا
باطنية
الصفائح في أمراض الكبد عددها بقل لكن فاعليتها بتزيد ما تهتم وخليه يشرب فيتامين سي ومتابعة