هل القولون العصبي محتاج نظام غذائي ؟ولو محتاج ايه افضل نظام؟ الشعور بنهجان ورفع ضربات القلب بعد الاكل ؟ بتناول ادويه وسواس قهري افضل علاج مع العلم انا فى3 ثانوي بتوتر وقلق

icon 26 أبريل 2019
هل القولون العصبي محتاج نظام غذائي ؟ولو محتاج ايه افضل نظام؟ الشعور بنهجان ورفع ضربات القلب بعد الاكل ؟ بتناول ادويه وسواس قهري افضل علاج مع العلم انا فى3 ثانوي بتوتر وقلق

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
• تجنب التفكير والقلق والنرفزة • الراحة والاستجمام • يجب نغير أنماطنا السريعة المتعجلة في تناول الطعام وفي عملية التبرز • لا بد ان ندقق في نوعية الأطعمة التي نأكلها وفي موعد تناولها لا تشرب المشروبات الغازية ابتعد عن مضغ العلك ابتعد عن البقوليات ان كانت منتجات الحليب تؤذيك فتجنبها أيضاً البصل والملفوف المخللات الاكل المملوء بالبهارات والفلفل الشوفان وبذر الكتان جيد للغازات والنفخة شاي الأعشاب مثل النعناع والبابونج مفيدة