امساك وغازات وعدم دخول التواليت واجساس الهضم غير مظبوط

icon 1 سبتمبر 2019
لو سمحت اناا ديما مش بدخل الحمام بانتظام ودايما عندى امساك وبيحصل غاازات ف البطن ومجرد مااكل بحس انه مافيش هضم خالص ولو جعانه بردو بتحصل كدا بالرغم انى بشرب مايه بكميات كبيرة

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور فايز بيبي
الجهاز الهضمي والكبد
الامساك ويجب علاجه بالطريقة السليمة ، يجب تغيير نظام الاكل والاعتماد على الأطعمة المليئة بالألياف مثل الخضار والفاكهة ، عود نفسك على تناول صحن من السلطة كبير يوميا وتناول الفاكهة بالاضافة الى هذا هو شرب الماء اذ يجب تناول 8 اكواب من المياه يومياً وابدأ ذلك بتناول من 2الى 3 اكواب عند الاستيقاظ في الصباح مباشرةً رياضة المشي ضرورية تساعد على تحريك الامعاء