الم في اعلي البطن يسارا تحت القفص الصدري

icon 8 مايو 2022
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته من حوالي فترة بدات اشعر بوجع مستمر تحت القفص الصدري يسار البطن وحرقان في الصدر زي الحموضه والبراز مش بينزل صلب وفيه ماده مخاطيه وسني 27 عام وللاسف الموضوع ده بقا حاليا مستمر مش بيروج ويجي

إجابات الأطباء على السؤال

د. تغريد محمد رضا
باطنية
آلام اعلى البطن يسارا قد يكون مصدرها التهابات المعدة و انتفاخات القولون او تضخم فى الطحال او حصوات الكلى او التهاب فى البنكرياس التهابات المعدة و القولون هى الأكثر انتشارا يجب عمل تحليل براز و سونار على البطن و الحوض و الالتزام بغذاء صحى قليل الملح و الدهون مع الامتناع عن الحريف و التدخين و القهوة يمكن تناول بعض الادوية المضادة للحموضة مثل فاموتاك ٢٠مجم قبل الاكل بنصف ساعة