وزني مبيزدش خالص ودايما بطني بتوجعني ودايخه

icon 7 يونيو 2022
بطني وجعاني دايما واي حاجه اكلها بطني بتوجعني حتي لو شربت مياه ودايما حاسه بدوخه وعملت تحاليل وطلع معنديش انيميا ولا نقص كالسيوم ولا حاجه ووزني مبيزدش خالص رحت لدكاترة تغذية كتير واخدت فيتامينات وادوية كتير وبردو وزني مزدش بينقص بس وعملت تحاليل غده وطلع مفيش حاجه

إجابات الأطباء على السؤال

دايما لاي مريض يشكي من نقصان وزن بنساله عن الشهية.... اذا كانت الشهية ممتازة معناها اما عندك مشكلة بالغدة وهاي استثنيناها او عندك سوء امتصاص في الجسم الي اسبابه كتيرة من اهمها مرض حساسية القمح وكذلك من اسباب الأخرى وهو التهاب القولون المناعي IBD و كذلك التهاب البنكرياس في هذه الحالة عليكي بمراجعة طبيب جهاز هضمي للمتابعة حتى يفحصك سريري ويشوف شو التشخيص الأقرب لكل الي ذكرتلك اياه لانه مرض فيهم اله فحوصاته الخاصة للتشخيص وكلها بتنطلب من طبيب جهاز هضمي. أما إذا كان نقص الوزن مع فقدان شهية فهون بتخاف من موضوع الاورام.

د. محمد الشناق
باطنية

دايما لاي مريض يشكي من نقصان وزن بنساله عن الشهية.... اذا كانت الشهية ممتازة معناها اما عندك مشكلة بالغدة وهاي استثنيناها او عندك سوء امتصاص في الجسم الي اسبابه كتيرة من اهمها مرض حساسية القمح وكذلك من اسباب الأخرى وهو التهاب القولون المناعي IBD و كذلك التهاب البنكرياس في هذه الحالة عليكي بمراجعة طبيب جهاز هضمي للمتابعة حتى يفحصك سريري ويشوف شو التشخيص الأقرب لكل الي ذكرتلك اياه لانه مرض فيهم اله فحوصاته الخاصة للتشخيص وكلها بتنطلب من طبيب جهاز هضمي. أما إذا كان نقص الوزن مع فقدان شهية فهون بتخاف من موضوع الاورام.