علاج واسبااب الاسهال والمغص

icon 25 يوليو 2020
اسهال حاد جدا وفي البطن مغص شديد ويصبح في البطن مثل البركان يفور ما هو السبب وما هو العلاج

إجابات الأطباء على السؤال

د. محمد عبدالستار
باطنية
التهاب معوى حاد. لو العمر اكتر من ١٨ سنة ناخد.. سيبروفلوكساسين ٥٠٠ كل ١٢ ساعة بعد الاكل. فاسيجين٥٠٠ اتنين حبة بعد الفطور والعشاء جرعة واحدة. نيكسيوم ٤٠ قبل الفطور والعشاء مع بوسكوبان اتنين حبة عند اللزوم. الامتناع عن الاطعمة الحارة والدهنية. التركيز على كثرة السوايل للتعويض خاصة عصير التفاح والاناناس والموز.