المكملات الغذائية للاطفال

icon 27 سبتمبر 2022
بنتي عمرها ست سنوات ووزنها قليل وشهيتها منخفضه جداً نصحني طبيب اطفال ب المكمل الغذائي سانوڤيت بالحديد ولي تقريباً اسبوعين عليه بس اللي حصل احر شهر انها صارت تمرض كثير احتقان التهاب لوز سخونه ف قلت للدكتور -دكتور ثاني- قالي عن اظرف اجسام مضاده استخدمها لها شهر اسمها(ايموتون)السؤال هل يتعارضون مع بعض؟

إجابات الأطباء على السؤال

د. فادي عبد الرحيم
طب أطفال
لا ينصح بالمكملات الغذائية بدون فحص سريري شامل و فحوصات مخبرية للتعرف على النقص او العجز في المعادن و الفيتامينات الاساسية

السلام عليكم لأ ما يتعرضوش مع بعض ولا حاجة بس هو في أحسن كمان فيتابيلا فيتابيلا دي عبارة عن حاجة بالشوكولاطه كدا ممكن تحطي هالها على التوست أو في كريب وتاخد معلئة الصبح ومعلئة بالليل بتجيب نتايج كويسة جداً جداً بس يفضل إنك تعمليلها برضو شوية تحاليل صورة دم وتحليل براز وتشوفي الغدة الدرقية كويسة ولا لأه بس نمشيلها على الفيتابيلا دا * مع البتاع المناعة التنين كويسين أوي وممكن تجيبيلها كمان آه أوميجا 6 فيي زي الجاميز كدا بتاخد وحدة كل يوم

د. عزة الجابرى
طب أطفال

السلام عليكم لأ ما يتعرضوش مع بعض ولا حاجة بس هو في أحسن كمان فيتابيلا فيتابيلا دي عبارة عن حاجة بالشوكولاطه كدا ممكن تحطي هالها على التوست أو في كريب وتاخد معلئة الصبح ومعلئة بالليل بتجيب نتايج كويسة جداً جداً بس يفضل إنك تعمليلها برضو شوية تحاليل صورة دم وتحليل براز وتشوفي الغدة الدرقية كويسة ولا لأه بس نمشيلها على الفيتابيلا دا * مع البتاع المناعة التنين كويسين أوي وممكن تجيبيلها كمان آه أوميجا 6 فيي زي الجاميز كدا بتاخد وحدة كل يوم