التهاب الغدد الليمفاويه

icon 11 سبتمبر 2019
التهاب العقد الليمفاويه هل انتفاخ العقدد كل شهر تقريبا يسبب مشكله او معناه اني في مشكله وعندي ضرس العقل في التهابات بتروح وترجع عندي واحده في الرقبه واحده غي الراس والتهاب العقد بكثره بيسب في تاخير الحمل وكل نص شهر من الدوره بيحصل سخونه لجسمي كم يوم ورا بعض

إجابات الأطباء على السؤال

د. احمد بركات
طب اسنان
وا انا مش فاهم السؤال شويه لانو مش واضح. بس لو تقصدي التهاب الغدد الليمفاويه باخر حدوث الحمل فلاجابه خطا ليس له علاقه بحدوث التلقيح والحمل وليس للاسنان والتهاب ضرس العقل ادني صله بعمليه الاخصاب والحمل.
د. احمد بركات
طب اسنان
للاسف المضادات الحيويه والمسكنات غير محببه اثناء فتره الحمل خصوصا في اول ٣ شهور فما عليك الا الاهتمام بالمضمضه وغسيل الاسنان بانتظام حتي يقل الالتهاب، ولكن للتدخل الطبي وخلع ضرس العقل غير محبب علي الاطلاق الا بعد الانجاب باذن الله