نقص فيتامين د عندي 9 .انا 57 سنه. وبنتي 26 سنه عندها 10 .ناخد ايه عايزه اخد اقراص بوتاسيوم وماغسيوم وصوديوم لاني بعمل نظام كيتو عشان السكر والتخسيس لان عندي غضروف

icon 8 يونيو 2019
نقص فيتامين د عندي 9 .انا 57 سنه. وبنتي 26 سنه عندها 10 .ناخد ايه عايزه اخد اقراص بوتاسيوم وماغسيوم وصوديوم لاني بعمل نظام كيتو عشان السكر والتخسيس لان عندي غضروف

إجابات الأطباء على السؤال

أ.د يوسف حرز الله
طب عام
فيتامين دال كبسوله عيار 5000 وحده كل اسبوع

الغذاء الصحي السليم , عادة مايحوي الكميات الكافية المطلوبة من المكملات الغائي. جرعة فيتامين د "العلاجية" للكبار(عند النقص 50 الف وحدة أسبوعيامدة ٨-١٠ اسابيع اما "الوقائية" للكبار600 - 800 وحدة يوميا

الدكتور حسن عبد الغني حسن خليل المحتسب
طب عام

الغذاء الصحي السليم , عادة مايحوي الكميات الكافية المطلوبة من المكملات الغائي. جرعة فيتامين د "العلاجية" للكبار(عند النقص 50 الف وحدة أسبوعيامدة ٨-١٠ اسابيع اما "الوقائية" للكبار600 - 800 وحدة يوميا