عندي ألم في صدري من الناحية الشمال بيبدأ من فوق ويسمّع تحتوساعات بيبقي مصحوب باحساس غثيان بيزيد لما بقف وبيقل شوية لما بقعد او بميل لقدام .. ده ممكن يكون ألم ايه ؟

icon 20 فبراير 2019
عندي ألم في صدري من الناحية الشمال بيبدأ من فوق ويسمّع تحتوساعات بيبقي مصحوب باحساس غثيان بيزيد لما بقف وبيقل شوية لما بقعد او بميل لقدام .. ده ممكن يكون ألم ايه ؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عمرو النجار
طب عام
في الاغلب هذا اعراض ارتجاع المرئ لكن ينصح بعمل تخطيط للقلب وصوره دم كامله وكذلك مخزون السكري ومتابعه قياس ضغط الدم لاستبعاد اي اسباب اخرى كضغط الدم او فقر الدم او السكري وينصح باتباع حميه غذائيه من التوابل والشطه والدسم والقهوه والشاي وينصح بتناول اخر وجبه يوميا قبل ميعاد النوم بثلاث ساعات
الدكتور ياسمين مجدي عباس
طب عام
برجاء عمل تحليل صوره دم كامله و تحليل سكر صايم من 6 ل 8 ساعات و سكر تراكمي متابعه ضغط الدم