انا باخد حقن عضلي لامراض مختلفة وكل حقنة بخدها بتعمل لون زراق غامق ف جسمي واخر حقنة خدته عملت زراق بألم شديد وكل يوم يزيد الالم مع الم تاني ف أسفل العمود الفقري وتنميلة ف الم

icon 28 ديسمبر 2018
انا باخد حقن عضلي لامراض مختلفة وكل حقنة بخدها بتعمل لون زراق غامق ف جسمي واخر حقنة خدته عملت زراق بألم شديد وكل يوم يزيد الالم مع الم تاني ف أسفل العمود الفقري وتنميلة ف الم

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور اسامة ثابت
طوارىء
تجنب حقن العضل والافضل حقن وريدي عند اللزوم فقط
الدكتور هيثم منير
نسائية وتوليد
بالنسبة لظهور اللون الأزرق فينبغي عمل بعض التحاليل للاطمىنان على وظاىف جهاز منع النزيف بالدم PT,PTT,INR,CBC بالنسبة للحقنة الاخيرة يتم عمل كمادات ماء دافيء على موضوع الألم ٣ مرات يوميا مع إستخدام مضاد تورم موضعي مثل الريباريل على موضع التورم ٣ مرات يوميا مع التدليك المستمر وفي حالة استمرار الالم والتورم يرجى مراجعة اخصائي جراحة عامة وبالنسبة لألم العامود الفقري فهو امر مختلف ويجب مراجعة اخصائي جراحة عامود فقري للوقوف على اسباب الألم والتنميل