ايه السبب اللي يخلي المنطقه اللي باخد فيها حقنه بيتولفكس يتورم

icon 15 أكتوبر 2020
انا اخذت حقنه بيتولفكس في المؤخرة و بعد فترة قصيرة حصل تشنج و تورم في المؤخرة ده من ايه ؟ و ايه علاجه؟

إجابات الأطباء على السؤال

د. اريج عبد الله الحيصة
طب عام
من الأسباب التي تجعل مكان الحقن يتطور ليصبح وكأنه أشبه بالكدمات او ما يسميه البعض مكان الحقنة مكلكع ومن أمثلتها تحسس الجلد أو إعطاء الحقنة بطريقه خاطئة مما تسبب في حدوث بعض النزف الداخلي والكثير من الأسباب الطبية  ويمكن علاجها من خلال كمادات دم دافئة مكان الحقنه