حقنة برد سببت الم في العضل لمدة شهرين واكثر

icon 29 يوليو 2022
اخدت حقنه برد في بداية شهر ٥ والى الان فيه الم في العضل مكان الحقنه وحواليها اعمل ايه عشان يروح وايه سبب اللي حصل ده ؟؟

إجابات الأطباء على السؤال

د. سارة مصطفى الديب
طب عام
من الممكن أن يكون حدث تحجر بالأنسجة مكان الحقن و هذا سبب الألم و لكن تحتاج فترة ليختفى الألم و تعود لطبيعتها
د. محمود قعدان
طب عام
سلامات انشالله بالحقيقة كان الافضل وضع كمدات ثلج داخل قطعة قماش على مكان الحقنة عند حدوثها لمدة ٣٠ دقيقة على يومين ولكن بما انه مضى شهرين عليها فهي عادة بتحتاج اسبوعين الى اربعة اسابيع و في بعض الحالات تبقى لفترات اطول، بامكانك وضع كمدات ثلج ولكن ستحتاج وقت لتعود الى الحالة الطبيعية