انا بمارس العاده السريه من سنين وكنت ف الاول بمارسها اكتر من مره ف الي

icon 6 ديسمبر 2013
انا 19 سنه بمارس العاده السريه من 4 سنين وكنت ف الاول بمارسها اكتر من مره ف اليوم بس مؤخرا بقت حوالي كل 3 ايام المشكله اني دلوقتي ممكن يحصل قذف من غير انتصاب كامل للقضيب وكمان كميه السائل اقل ع الاول ومختلفه ف اللون وانا بسأل ايه السبب وهل لازم اكشف؟

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عبد العزيز اللبدي
جراحة عامة
السبب هو كثرة الاستمناء ، وكثرة الضغط على القضيب، وكذلك تقل كمية السائل المنوي نظراً لكثرة الاستهلاك مع محدودية الكمية. عليك التحفيف من العادة أو وقفها، وممارسة الرياضة اليومية والتغذية المتبادلة وتناول الخضروات والفواكه.
الدكتور عبد العزيز اللبدي
جراحة عامة
السبب هو تعود الأعضاء التناسلية في فترة الإدمان على إفراز المني عند أِقل مداعبة. والحل هو التوقف عن العادة السرية وإعادة تأهيل نفسك بممارسة الرياضة اليومية والتغذية المتوازنة ، وممارسة هوايات جديدة مثل المطالعة وغيرها.