اعاني من سواد الفم مع العلم ان بشرتي لونها فاتح و الامر يسبب لي الازعا

icon 23 فبراير 2013
اعاني من سواد حول الفم مع العلم ان بشرتي لونها فاتح وهذا الامر يسبب لي الازعاج فهل من حل؟؟

إجابات الأطباء على السؤال

د. حكمت فريحات
طب عام
إستخدام ماسكين أتنين فقط بالتبادل اسبوعيا يعني في الاسبوع مرة من الماسك الاول ومرة من الماسك التاني. الماسك الاول: عسل النحل الصافي مضاف له شوية زبادي وتدهني به المنطقة من تحت الفم لحد الدقن ولما ينشف تشطفيه جيدا بالماء من غير صابون الماسك التاني: النشا العادي مع ماء ورد او ماء عادي مغلي وتسيبها تبرد وتخلطيهم جيد جدا لحد ما يصيرواعجينة متماسكة وبنفس الطريقة افرديه ولما ينشف قشريه من علي المنطقة واشطفي بالماء فقط. خطوة العلاج التانية:كريم مبيض - لما تخرجي في الشمس استعملي واقي شمس بدرجة حماية مناسبة ولا تستخدمي الفازلين لأنه يُسمّر