افضل مضاد حيوي للتخلص من الناسور الشرجي لو سمحتم

icon 8 يوليو 2015
افضل مضاد حيوي للتخلص من الناسور الشرجي لو سمحتم

إجابات الأطباء على السؤال

لا يستخدم مضاد حيوي لعلاج الناسور، وانما يعالج المضاد الحيوي الالتهاب في حال وجوده و لا يزيل الناسور إذا كان قد تكون بالفعل. ويتم علاج الناسور بشكل كامل من خلال العلاج الجراحي.

ويكون استخدام المضاد الحيوي فعال في حال كان يوجد دمل في المنطقة حول الشرج وبعد تفريغه فإن أخذ مضاد حيوي لمدة 7-10 ايام يحمي الشخص بنسبة عالية من تحول هذا الدمل إلى ناسور شرجي. كما يستخدم المضاد الحيوي في تخفيف الافرازات القيحية التي تنزل باستمرار من الناسور فتعطي الشخص شعور مزعج، لذلك يستخدم المضاد الحيوي لفترة طويلة نسبيا لتخفيف هذه الافرازات في مرضى كرون ختى يحين موعد العملية.

لذلك ينصح بمراجعة طبيب جراح لعلاج الناسور الشرجي.

للمزيد:

المرجع:

الدكتورة رغد جبر
طب عام

لا يستخدم مضاد حيوي لعلاج الناسور، وانما يعالج المضاد الحيوي الالتهاب في حال وجوده و لا يزيل الناسور إذا كان قد تكون بالفعل. ويتم علاج الناسور بشكل كامل من خلال العلاج الجراحي.

ويكون استخدام المضاد الحيوي فعال في حال كان يوجد دمل في المنطقة حول الشرج وبعد تفريغه فإن أخذ مضاد حيوي لمدة 7-10 ايام يحمي الشخص بنسبة عالية من تحول هذا الدمل إلى ناسور شرجي. كما يستخدم المضاد الحيوي في تخفيف الافرازات القيحية التي تنزل باستمرار من الناسور فتعطي الشخص شعور مزعج، لذلك يستخدم المضاد الحيوي لفترة طويلة نسبيا لتخفيف هذه الافرازات في مرضى كرون ختى يحين موعد العملية.

لذلك ينصح بمراجعة طبيب جراح لعلاج الناسور الشرجي.

للمزيد:

المرجع:

الدكتور محمد مصطفى الحبش
جراحة عامة
المضاد الحيوي ليس علاجا للناسور ولن يشفى الناسور بالمضاد الحيوي ولكن يشفى بالجراحة
الدكتور نسيب الشبلي
جراحة عامة
علاج الناسور حول الشرج جراحي فقط بازالة كامل المجرى بعد تقييمه سريريا .ولاعلاج له بالمضادات الحيوية.

تعليقات الزائرين

زائر زائر

طلعلي خراج من 8 شهور بين فتحت الشرج وفتحت المهبل واتفتح والحمدلله بقيت كويسه رجع الخراج تاني بعدها ب 4 شهور كشفت واخذت علاج واتفتح تاني وبعدها الدكتور كشف قلي الخراج عشان منضفش كويس عمل ناسور ومحتاج عمليه مكنش معايا المبلغ سكت ومعملتش العمليه الكلام ده من اربع شهور ودلوقت جالي وجع شديد جدا رحت لدكتور قلي الناسور رجع عمل خراج بس داخلي ومحتاج عمليه نفتح الخراج وبعدها ب شهر نعمل عملية الناسور رحت ل دكتور تاني قلي مفيش خراج ده الناسور التهب وعمل قتله صغيره واد

icon 1 مايو 2022
Sabi Sara Sabi Sara

امي عندها ابسي أعلى الفخذ و عملت لها تصوير اشعة و قالولها سطحي لكن التهب و بدأ يفرغ سائل ثقيل لونه بني يميل للاحمر اخذت فلاجيل و بيوستاتين رجع لونه ماء ثقيل اصفر و ما زال يخرج

icon 6 فبراير 2023
ابوسريع محمود محمد امين الاعصر ابوسريع محمود محمد امين الاعصر

عملت عمليه الناسور الشرجي جراحه بعض شهر حاسس بتعب جامد وإفراز نازل ودم علاج اي

icon 27 يونيو 2023
زائر زائر

ابنى عنده ٦ شهور من شهرين عمل عمليه وفتح خراج شرجى بعدها ظهرله ناسور شرجى دلوقتى الدكتور قال يمشى على مضادات حيويه شرب ومراهم لحد مايبقى سنه ويبقى يعمل العمليه قال ان المضاد الشرب اسبوع اه واسبوع لاء هل دا عادى مش غلط ؟ افيدونى افادكم الله

icon 17 أغسطس 2023