والدتى عندها بتحس وهى ماشيةان رجلها بتسحبها على قدام وبتمدوفى يوم كانت

icon 4 أغسطس 2015
السلام عليكم والدتى عندها 73 سنة بتحس وهى ماشيةان رجلها بتسحبها على قدام وبتمدوفى يوم كانت هتقع بس لحقت نفسها علما انها عندها دوالى فى الساقين مش عارف دى اعراض اية اواى تخصص

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور نسيب الشبلي
جراحة عامة
دوالي الساقين..علاجها محافظ ويتضمن تجنب الوقوف المديد ورفع الساقين في آخر النهار بزاوية 45 درجة مع ارتداء جوارب الدوالي الخاصة خلال النهار ومعالجة السمنة.اما عن الحقن نتائجه تعتمد على خبرة الطبيب بالحقن وهو من اختصاص جراحة الاوعية الدموية وليس اطباء الجلدية وتعتمد ايضا على المادة المستخدمة بالحقن والآثار بسيطة.