لو سمحت يا انا عاوز اعمل اختبار دم شامل للاطمئنان اسمه التحليل ايه يعن

icon 21 أبريل 2013
لو سمحت يادكتور انا عاوز اعمل اختبار دم شامل للاطمئنان اسمه التحليل ايه يعنى تحليل دم للاطمئنان مثل المفروض يتعمل كل كام شهر زى الدول الاوربيه

إجابات الأطباء على السؤال

الدكتور عبد العزيز اللبدي
جراحة عامة
تحاليل الدم وجميع الأمور التشخيصية يتم عملها عادة عند الشك بأي مرض، وتكون موجهة للكشف عن ذلك المرض، أما عمل الفحوصات العامة فيمكن ويجب عملها بانتظام كل سنة على الأقل وحسب الحالة الصحية، وتشمل جميع فحوصات الدم، المجهرية والكيميائية والجرثومية، وفحص الكري والنقرس، بالإضافة إلى صور الأشعة العامة مثل الصدر والقلب.سلامتك.